Bananasplit met Frans Bauer


Er is geen leuker vermaak dan leedvermaak. Begin 1900 waren er de eerste ‘stomme films’ waarin met taarten werd gesmeten en werd gelachen om de ‘ellende’ van een ander. TV-programma Candid Camera uit Amerika sprong hierop in. Nietsvermoedende burgers werden in de maling genomen terwijl ze gefilmd werden. Ook Nederland kreeg in de jaren 60 zijn eigen verborgen camera-programma: Poets.

Toch moesten we nog tot 1983 wachten op een populair verborgen camera-programma in de vorm van Bananasplit. De spreekwoordelijke titel slaat niet alleen op het nagerecht, maar vooral op lachwekkende situaties waarin we in het dagelijks leven terecht kunnen komen.

Bananasplit werd destijds ook al uitgezonden door de TROS en werd aanvankelijk gepresenteerd door Ralph Inbar en Patty Brard. Het werd een groot succes! In 2009 neemt Frans Bauer het stokje van de overleden Ralph Inbar over en presenteert sindsdien het programma Bananasplit. Het programma is inmiddels alweer vier seizoenen een regelrechte kijkcijferhit.

Bananasplit Frans Bauer voor on-camara autocue

Bananasplit Frans Bauer voor on-camara autocue

Banansplit Rob, Frans en Ed

Banansplit Rob, Frans en Ed

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *