On-Camera Units


Autocue is een onmisbaar hulpmiddel geworden in televisieprogramma’s, zoals het journaal en praatprogramma’s.

Bij het gebruik van autocue leest de presentator of nieuwslezer zijn tekst af van een glazen scherm, ook wel bekend als “de spiegel”, die op de camera is bevestigd. Achter de spiegel bevindt zich de lens van de camera, waardoor de presentator feitelijk recht in de camera kijkt.

Print

1. Camera 2. Inwendig zwart scherm 3. Televisiescherm met tekst 4. Halfdoorlatende spiegel 5. Camera maakt opname van presentator 6. Presentator kijkt via spiegel naar tekst

Dankzij autocue hoeft de presentator niet naar tekst bladen of -kaarten te kijken, of erger nog, de hele tekst uit het hoofd te leren. Het gebruik van autocue zorgt voor een vloeiende presentatie en een professionele uitstraling. De presentator kan zich volledig concentreren op het overbrengen van de boodschap zonder afgeleid te worden door het zoeken naar woorden of zinnen.

Autocue is een waardevol instrument dat ervoor zorgt dat televisiepresentaties moeiteloos verlopen en het publiek optimaal wordt bereikt. Het biedt presentatoren en nieuwslezers de mogelijkheid om hun boodschap effectief over te brengen terwijl ze tegelijkertijd een sterke oogcontact met de kijkers behouden.

Bij YOURCUE.EU begrijpen we het belang van een naadloze televisiepresentatie en bieden we hoogwaardige autocue-oplossingen die aan de specifieke behoeften van elke tv-productie voldoen. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we uw televisieprogramma’s kunnen verbeteren met onze professionele autocue-systemen. Steeds meer bedrijven maken voor het opnemen van een belangrijke videoboodschap gebruik van autocue. Zo komt hun boodschap nog helderder, duidelijker en professioneler over!